Program rada akademije

Program rada Cisco Akademije

Da bi se podstaklo efikasno obrazovanje i omogućilo lakše profesionalno osposobljavanje ljudi širom sveta, kompanija Cisco osnovala je Cisco Networking Academy Program (CNAP). CNAP osposobljava studente da projektuju, implementiraju i održavaju računarske mreže. Kombinujući obrazovanje i Internet tehnologije, Cisco Networking Akademije (CNA) pomažu studentima da steknu neophodne veštine potrebne za poslove u oblasti informacionih tehnologija i dalje usavršavanje i visoko obrazovanje. Podstičući stručno usavršavanje pojedinaca u ovoj oblasti, a obzirom na sve veci značaj računarskih mreža u svim oblastima, CNAP pozitivno utiče i na razvoj ekonomije čitavih država. Od pocetka njihovog rada, 1997. godine, do danas preko 1.6 miliona studenata je upisano na kurseve na više od 10.000 akademija u preko 163 zemlje širom sveta.

Detalje o kursevima koji se drže na Cisko akademiji Elektronskog fakulteta možete naći OVDE.

CNAP predstavlja spoj različitih modela učenja:

  • predavanja kvalifikovanih instruktora i rad sa malim grupama studenata,
  • napredni nastavni program dostupan preko Web-a,
  • praktične laboratorijske vežbe na savremenoj opremi,
  • provera znanja preko Interneta.

Akademija daje opsežno znanje iz oblasti informacionih tehnologija, zasnovano na standardima, koje omogucuje uspešno uključivanje u odgovarajuće profesije širom sveta.

  • Pomaže studentima da postanu profesionalci spremi da se odmah uključe u posao i priprema ih da odgovore na zahteve i mogućnosti koje pruža “informaciona ekonomija”.
  • Priprema studente za industrijsku sertifikaciju, međunarodni “pasoš” za dobro plaćeni posao i uspešnu karijeru.
  • Stvara bazu kadrova sposobnih za uspešno projektovanje i održavanje računarskih mreža, u javnom i privatnom sektoru.
  • Podržava model elektronskog učenja (e-learning) omogućujući sticanje znanja bilo kada i bilo gde.

Cisco je razvio proširljivu infrastrukturu učenja na daljinu koja omogućuje dostavljanje bogatog, interaktivnog materijala i efikasnu proveru znanja studenata Akademije širom sveta. Akademije omogućuju praktično sticanje znanja na realnoj mrežnoj opremi uz punu pomoć kvalifikovanih instruktora. Nastavni program nije ograničen samo na jednog proizvođaca mrežne opreme. Iako se u vežbama koristi Cisco oprema za sticanje praktičnog znanja i potvrdu određenih koncepata, stečeno znanje je široko primenljivo. Obučavanje se obavlja na najkvalitetnijoj opremi i ima za cilj da pripremi studente za savremene tehnološke trendove.